Wie ben ik

Esther Bijl 

Vanuit een passie voor lesgeven stond ik al tijdens mijn studie geschiedenis voor de klas, later als rector van een particuliere school, en nu als yoga docent. Ik voel me een geboren leraar. Niet dat ik alles nou zo goed weet maar ik houd van delen, contact leggen, kennisoverdracht: de chemie voelen met de groep. Tien jaar lang werd ik getergd door chronische pijn, al die tijd zocht ik wanhopig naar hulp in mijn omgeving, buiten mezelf. Het was een worsteling. Tot ik het op een dag opgaf, na tien jaar (ik ben een doorzetter) naar de pijn toeging ipv ervan weg. Dat was de weg naar binnen toe, waar iedereen zo over bleef zeuren, tot mijn destijds grote irritatie. 

Ik voelde de pijn, nam de verantwoordelijkheid voor de staat van mijn fysieke en emotionele lichaam en opende zo mij hart en genas mijn lichaam. Yoga was een troost, leidraad en een bron van verwondering en inzichten. Yoga, samen met meditatie en ademhalingstechnieken, begeleiden me vanaf toen bij het opnieuw voelen en het activeren van het zelfgenezende vermogen van mijn lichaam. Veilig op de mat ontdekte ik de wereld opnieuw. En kon ik ervaren dat mijn leven een directe weergave was van mij innerlijke toestand. 

Toen ik die punten kon verbinden ontdekte ik het geheim van de alchemie van het leven. Ik stortte me in de wereld van yoga en voel steeds de drang om de vreugde die ik voel bij yoga te delen. Zo werd ik opnieuw docent. Een hele vrolijke en enthousiaste yoga docent. Ik weet veel over rugpijn en stress gerelateerde klachten, ook als ervaringsdeskundige!Als TRE therapeut -en als restorative en yin docent werk ik met trauma. Ik geef workshops: ‘the Relax Rituals’. Verder werk ik als gecertificeerd hot yoga docent in de zg ‘hotroom’. Ik geef yin, restorative, nidra yoga, hatha, bikram, meditatie, stoelyoga en ik ben een gecertificeerd TRE provider. Ik werk bij de volgende studio’s: Zoed, Movements Haarlem & Amsterdam, Studio Gooi Naarden, Innerwork Haarlem en Life Fit.

Voorbeeldles, 1,5 uur Hatha Yoga, in mijn studio.

https://share.icloud.com/photo...